Zobacz wszytkie serwisy JOE.pl
blogiblog4u.pl blogiblogasek.pl katalog stronwjo.pl avataryavatary.ork.pl czcionkiczcionki.joe.pl aliasydai.pl, ork.pl, j6.pl tapety tapety.joe.pl obrazkiobrazki na NK
Online: ---
zdrowie i choroby
Szanowny Użytkowniku,
Zanim klikniesz 'Przejdź do serwisu', prosimy o przeczytanie tej informacji.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), informujemy, iż Państwa dane osobowe zawarte w plikach cookies są przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do udostępniania niektórych funkcjonalności serwisu. W przypadku braku zgody na takie przetwarzanie prosimy o zmianę ustawień w stosowanej przez Państwa przeglądarce internetowej.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest GO-MEDIA, z siedzibą ul. Stanisława Betleja 12 lok 10, 35-303 Rzeszów, VAT-ID: PL792-209-42-66.
Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne w celu świadczenia spersonalizowanej reklamy oraz dostępu do niektórych funkcjonalności serwisu.
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, wszelkie wnioski dotyczące wskazanych powyżej praw prosimy kierować na adres email: gomedia@interia.pl.
dane mogą być udostępniane przez Administratora podmiotom: Netsprint S.A., Google LLC, Stroer Digital Operations sp. z o.o., w celu prowadzenia spersonalizowanej reklamy oraz dostępu do niektórych funkcjonalności serwisu.
podane dane będą przetwarzane na podstawie zgody tj. art. 6 ust. 1 pkt i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody.
ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do GIODO gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.
klikmapa.pl
Sposoby parzenia herbaty

Sposoby parzenia herbaty

Herbatę i napary herbaciane można parzyć na wiele różnych sposób, lecz każdą herbatę czy napar zaparza się inaczej. Sposobów i technik jest wiele, jednak która jest odpowiednia? Przede wszystkim należy wiedzieć, że herbatę malinową należy parzyć znacznie dłużej aby wydobyć z niej pełen smak i aromat. Napar powinien mieć kolor czerwono-różowy i musi być klarowny i przejrzysty (tzn. nie powinno nic w nim pływać). Temperatura zaparzanie też powinna być wysoka (95-100 stopni Celsjusza) i powinna utrzymywać się przez cały okres zaparzania, dlatego należy przykryć naszą filiżankę np. talerzykiem, aby aromat, smak i zapach nie uciekały oraz aby temperatura herbaty nie opadała tak szybko. Należy też zwrócić uwagę czy firma, z jakiej kupiliśmy naszą pyszną herbatkę jest uczciwa (opisałem to w artykule "Herbata malinowa", który można znaleźć z lewej strony w menu). Pamiętajmy też o tym, że w przypadku herbaty malinowej można parzyć nie tylko susz z owoców, ale także liście, które również zawierają w sobie ten fantastyczny aromat. Ja uważam, że w prawdziwej herbacie malinowej powinny znaleźć się zarówno i liście jak i owoce krzewu maliny. Nie zapominajmy też o tym, że po zaparzeniu herbaty (jakiejkolwiek) torebkę należy wyciągnąć (ponieważ jest to nieładne oraz herbata może ulec przeparzeniu i być po prostu gorzka).

Susz herbaty malinowej




Herbata malinowa - Blog poświęcony sposobom zaparzania herbaty malinowej, samej herbacie malinowej oraz negatywnych skutkach pica herbaty